Wie ben ik

Ik ben An van Tuijl. Ik heb mijn diploma kerkorgel en piano behaald aan het Utrechts Conservatorium in respectievelijk 1985 en 1995/1997. Al vanaf 1985 ben ik werkzaam als organiste en sinds 1995 geef ik daarnaast pianoles aan kinderen en volwassenen.

Sinds het jaar 2011 ben ik bovendien gediplomeerd muziektherapeute. Tijdens mijn opleiding Creatieve Therapie aan de Hogeschool Utrecht heb ik mijn praktijkstage doorlopen bij een instelling voor meervoudig beperkte kinderen en jongeren. Na mijn afstuderen heb ik bij een grote instelling in Zuid-Holland gewerkt met dezelfde doelgroep (2012/2013 en 2014/2015). Van september 2016 tot april 2017 heb ik gewerkt bij een instelling voor mensen met een beperking en ernstige gedragsproblematiek in Noord-Brabant.

Wat mij aanspreekt in het werken met deze doelgroep is het plezier dat deze jongeren en kinderen vinden in het maken en beluisteren van muziek. Ook inspireert het mij om te zien dat muziek hen een bijzondere mogelijkheid biedt om hun capaciteiten te ontwikkelen. Uitgaan van wat iemand wél kan en deze vaardigheden versterken zijn de belangrijkste pijlers van mijn begeleiding.

Sinds 2014 leid ik maandelijks een koor voor mensen die lijden aan afasie (mensen die als gevolg van een beroerte moeite hebben met spreken) in ‘s-Hertogenbosch.
Daarnaast ben ik in samenwerking met Stichting Welzijn Bommelerwaard en Stichting Alzheimer Nederland in april 2015 een ‘geheugenkoor’ gestart, waarbij een groep ouderen die aan een lichte vorm van dementie lijden, wekelijks door middel van zingen herinneringen naar boven worden gehaald. Daarnaast biedt het zingen hen ontspanning en plezier.

Als organiste heb ik geen vast dienstverband meer, maar ben ik inzetbaar. Sinds 2017 begeleid ik bijvoorbeeld de kerkdiensten in de psychiatrische kliniek Voorburg in Vught.

Voor informatie over muziektherapie, klik hier.
Voor informatie over pianoles, klik hier.

facebook